Verantwoord zonnen


verantwoord zonnen
Uw huid
Het is belangrijk dat u goed voor uw huid zorgt – ook in de zon. In onze studio bent u dan ook verzekerd dat alles aan de wettelijke normen voldoet. “De zonnelampen geven niet meer ultraviolette stralen dan de Europese Norm als ‘veilig’ heeft aangemerkt.” De zonneconsulenten zullen uw huid goed analyseren en uw huidtype bepalen aan de hand van een huidanalyseformulier. Goede hygiëne in combinatie met professionele apparatuur zorgen ervoor dat u verantwoord kunt zonnen in een van onze studio. Door een huidanalyse en onze professionele zonnebanken te combineren kunnen de zonneconsulenten u optimaal adviseren hoe lang uw zonnesessie moet zijn om veilig en verantwoord te genieten – met een natuurlijk bruine teint als resultaat.

huidanalyse

positieve kant van zonlicht
Positieve kant van zonlicht
Buiten de nadelen van te veel zon zijn er juist zoveel positieve dingen aan de zon. Alleen zonlicht zorgt voor vitamine D3 aanmaak in het lichaam en zorgt voor de aanmaak van kalk en sterkere botten en is goed tegen bepaalde vormen van kanker. Zonlicht helpt ook tegen vele huidziektes. En zonlicht maakt de “geluksstof” endorfine aan waardoor u zich “happy” voelt, in de winter helpt zonlicht tegen de winterdip !
Voorbereid op vakantie
De grote hoeveelheid UV-licht tijdens de korte vakantieperiode, zorgt voor het verbranden van de huid. Door voor uw vakantie naar onze zonnestudio te komen voor een kuur kunt u dit voor een groot deel proberen te voorkomen. Door onze professionele zonneapparatuur in combinatie met een verantwoord zonadvies dat is afgestemd op het huidtype, bruint u bij ons optimaal zonder te verbranden. Zo kunt u verder bruinen in de vakantieperiode zonder verbranden van uw huid.

voorbereid op vakantie

snel een kleurtje
Snel een kleurtje
Even snel een kleurtje halen voor een feestje of een bruiloft is geen goede manier om een mooie en goede kleur te krijgen, een mooie kleur moet langzaam worden opgebouwd. Wij adviseren u voor een kuur 3 weken uit te trekken, 2 á 3 x per week te komen zonnen en telkens met een paar minuten op te bouwen. U komt dan een keer of 8 zonnen in 3 weken. Daarna kunt u eens per week zonnen om uw mooie kleur “te onderhouden”.
Zonadvies
Het advies verschilt per huidtype! Na het invullen van onze huidanalyse krijgt u een advies op maat door de zonneconsulent. U mag maximaal 40 x per jaar onder de voor u geschikte zonnebank met het voor u geschikte aantal minuten.

zonadvies

Hygiëne
Hygiëne
Wanneer u ontspannen geniet van een zonnesessie, ligt u veelal ongekleed op de zonneapparatuur. Wij zorgen daarom dat de hygiëne aan alle eisen voldoet. Met de juiste reinigings- en desinfecteermiddelen worden volgens protocol de cabines, de apparatuur en de studio gereinigd. Hierdoor kunt u onbezorgd genieten van uw zonnesesie.